Úszás

 • "Összetartozás, felhőtlen öröm és úszás mindenekfelett!”

  18 egyesület, 96 sportolója vett részt a március 5-i, monori országos úszóversenyen, amelyen tiszteletét tette nagykövetünk, az olimpiai bajnok Wladár Sándor is.

  A Magyar Úszó Szövetség elnökét, az 1980-as, moszkvai olimpia 200 méteres hátúszó számának bajnokát, a világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok klasszist kitörő
  örömmel fogadták a versenyzők.
  Wladár Sándor a következő mondatokkal üdvözölte a sportolókat:
  "2021 óta töltöm be nagy tisztelettel az MSOSZ nagyköveti tisztségét. Igyekszem a hazai mozgalmat támogatni, munkájukat megkönnyíteni és legfőképp a sportolókat és családjaikat
  olyan emlékekhez hozzásegíteni, amiből a mindennapokban erőt meríthetnek. Korábbi személyes élményemből táplálkozva a legfontosabb feladatok egyike, hogy a Speciális
  Olimpia sportolóinak esküszövegét “Engedd, hogy győzzek; de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!” - minél többen mondhassák el, hisz rendelkezzen bármilyen testi-lelki
  adottságokkal is egy ember, a sport mindig és mindenben összeköti a társadalmat, erőt és
  tartást ad az egyénnek.”

  IMG 5966 90


  A kiváló szakember 2019 novemberében látogatott el először szövetségünk úszóversenyére, ahol rögtön szívébe zárta az SO-t. 
  Akkor így írt a speciális olimpikonokról közösségi oldalán:
  "Örömmel fogadtam el a meghívásukat és életemben először tapasztalhattam meg az értelmi fogyatékossággal élők hozzáállását a sporthoz, a közös versenyzéshez. Láthattam az
  összetartozásukat és a felhőtlen, kitörő örömüket, amikor a dobogó tetejére állhatnak. A Speciális Olimpia versenyrendszere lehetővé teszi, hogy minden versenyző teljesítményével
  sikert és megbecsülést szerezzen önmagának és környezetének. Azért is posztolok, hogy segítsük és bátorítsuk a sportolókat és ráébresszük a társadalmat, hogy a fogyatékossággal élő
  emberek több-kevesebb segítésével teljes értékű életet élhessenek".

  IMG 5994 97


  A monori versenyen a Kölyök Sportolók is megmutatták, hogy mennyit fejlődtek az utóbbi időben.
  A 8 évesnél idősebb úszók is kitettek magukért ismét, Monoron remek egyéni eredmények születtek, amelyek büszkeséggel töltötték el a szakág vezetőjét, Wiesnerné Oravecz Évát, aki
  a május 13. és 18. között Máltán esedékes Meghívásos Játékokon már a nemzetközi mezőnyben kalauzolja a versenyzőket.
  A magyar küldöttség sportolói a legutóbbi Nyári Világjátékokon, 2019-ben összesen 69 érmet szereztek. Az úszók akkor Dubajban 4 db arany, 6 db ezüst és 2 db bronzérmet szereztek. A
  következő Világjátékoknak Berlin ad otthont, 2023 nyarán, ahol az úszók ismét remekelni szeretnének.

  Az eseményről készült fotó galéria itt tekinthető meg: GALÉRIA

  Fotók: Bogár Richárd

 • A monori válogatóversennyel zárták az első félévet az úszók

  Május 28-án, országos, válogató úszóversenyt rendeztünk a Monori Városi Uszodában.

  Az ünnepélyes megnyitón Lengyel Lajos elnök úr köszöntötte a népes mezőnyt, köztük a májusi, Máltai Játékokon remekül szereplő úszókat, akik 1 db arany, 3 db ezüst, 1 db bronzérmet, 3 db 4. helyet és 1 db 6. helyezést gyűjtöttek be.

  Hogy kik lesznek a berlini Világjátékokon induló 5 fős csapat tagjai, az októberben derül ki. Árulta el Wiesnerné Oravecz Éva szakágvezető.

  Az úszók 4 arany, 6 ezüst és 2 bronzéremmel gazdagodtak a legutóbbi, 2019-es Világjátékokon. A következő Nyári Világjátékokat Berlin rendezi, 2023-ban. Az úszók is nagy erőkkel készülnek a világeseményre.

  Fotó: EM Soós György

  úszás1úszás2úszás3úszás4úszás5úszás6úszás7úszás8

 • A Siker Mindenkié

  Bajnoki trió: Kapás Boglárka, Szilágyi Zsanett és Illés Fanni együtt a Duna Arénában
   
  A siker mindenkié - ezzel a jelmondattal szervezett egy nem mindennapi eseményt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar Úszó Szövetség, és az MVM a Duna Arénában, ahol két úszó klasszis is vízbe csobbant. Kezdésként Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, és Szilágyi Zsanett speciális olimpiai aranyérmes, Világjátékok-győztes úszó ugrott vízbe, miközben a medenceparton Illés Fanni paralimpiai aranyérmes, világ-és Európa-bajnok szurkolt a lányoknak - Fanni igazoltan hagyta ki a közös úszást, hiszen most jelentette be boldogan, hogy anyai örömök elé néz (innen is gratulálunk Neki és párjának, Szabó Álmosnak), de természetesen az azt követő rövid beszélgetésen már együtt ült a három bajnok.
  A lányok olyan témákról beszéltek, mint a nők helyzete a sportban, az uszodában, az elfogadás fontossága, vagy, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a verseny felkészülésben; hogyan lehet a felbukkanó nehézségeket leküzdeni; s hogy milyen tanácsokkal látnák el az utánpótlás korosztályt.
  Az eseményen tiszteletét tette Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke, Wiesnerné Oravecz Éva, az MSOSZ társelnöke, úszás szakágvezető, valamint Dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, az MSOSZ nagykövete.
  Fotó: Derencsényi István
   
  A képre kattintva fotógaléria nyílik.
  278249431 4983532908382459 5497953231334345437 n
   
   
 • A speciális olimpikon úszók történelmet csináltak a Duna Arénában!

  Versenyzőink nagyköveteinkkel együtt próbálhatták ki a vizes vb helyszínét, két futam között.

  Köszönjük a Magyar Úszó Szövetség segítségét és támogatását!

  Abban a megtiszteltetésben részesült úszó válogatottunk 17 tagja, hogy a mai napon a Duna Arénában, a VB ideje alatt megmutathatták, mire is képesek a medencében.

  Nagy lelkesedéssel készültek sportolóink erre az eseményre, ahol nagy szeretettel fogadta őket a MÚSZ részéről dr. Wladár Sándor elnök, Török Enikő, Szájer Péter és Süttő Dénes.

  5 váltót állítottunk ki, 4 váltó pedig olyan csodálatos emberekkel egészült ki, mint az olimpiai bajnok Wladár Sándor és Fábián László, az olimpiai ezüstérmes Cseh László, valamint a kedvelt műsorvezető-lemezlovas Várkonyi Attila.

  A futam alatt mindenki a lehető legjobban úszott, így a végén nem kis örömükre felállhattak arra a dobogóra, melyen az érmesek is állnak, és gyönyörű plakettet is átvehetettek sportolóink az esemény emlékére.

  Hatalmas élmény volt ez sportolóinknak, és szüleiknek, valamint természetesen a kísérőknek is.

  Szívből köszönjük a lehetőséget és a Magyar Úszó Szövetség segítségét, támogatását!

  A 4x50 m-es gyorsváltók speciális olimpikon résztvevőinek névsora:

  Bérczi Zsófia

  Balogh Botond

  Rácz Bálint

  Szekeres András

  Flórián Laura

  Rauch Róbert

  Miklosits Péter

  Szilágyi Zsanett

  Bite Balázs

  Vass Ákos

  Mizitropulosz Tamás

  Kollarics Hajnalka

  Varga Máté

  Koltai Balázs

  Tóth Benedek

  Krupánszky Gergő

  Megyesi Orsolya

  Információ: Tóth Judit, úszás szakágvezető helyettes

  Fotó: Werni Gábor

  281857777 326708349664981 6625036454646633035 n286980808 1942245636163581 3146229528058192494 n

 • Az úszók Mátraházán edzőtáboroznak

  Ne sok pihenőt adtak maguknak az úszók, hiszen a sikeres berlini SO Világjátékokon történt szereplést (3 aranyérem, 3 ezüstérem, 1-1 db 5., 6. és 8. hely) követően július 24 és 29. között Mátraházán vesznek részt központi edzőtáborban, már az őszi versenyszezon felvezetéseként.

  A versenyzők és edzők nyugodt körülmények közötti szállítását a K ÉS V NEMZETKÖZI FUVAROZÓ KFT. végzi, akiknek KÖSZÖNJÜK a támogatást!

  https://k-v.hu/

  logoúszók

 • Monoron versenyeztek az úszók

  90 úszó csobbant medencébe Monoron, a 2024-es esztendő szakági nyitányán.
  Az ünnepélyes megnyitón Pázmány Viktória MSOSZ elnökségi tag köszöntötte a sportolókat.
  Megható pillanatokkal és emlékezéssel indult az év első úszóversenye.
  Wiesnerné Oravecz Éva szakágvezető információi következnek.
  “Úszó családunk megemlékezett drága Barbusról és a versenyen mindenki neki úszott. Soha nem felejtjük el…
  Ezúttal közel 100 versenyző gondolta úgy, hogy az úszás lesz a hétvégi programja. Mindenki szépen teljesített.
  Idén is teret adtunk a legkisebbeknek és a még segédeszközzel úszóknak. Őket a már levizsgázott mentoraink kisérték, rendhagyó volt. Szuper napot élhettünk át együtt, amelynek végén meglátogatott minket Máté-Shwarcz Gergely, szövetségünk sportigazgatója, így az érmeket már tőle kapták sportolóink.
  Köszönjük a lehetőséget, találkozunk júniusban.”

  úszás 1 fotóúszás 2 fotó

 • ORSZÁGOS ÚSZÓ VERSENY, Százhalombatta - 2023.11.17-18

  versenykiírás

  nevezési lap

  Szállásigénylő

 • Országos úszóverseny Monor - jegyzőkönyv

  jegyzőkönyv

  25m_pillango.PDF

  50m_hat.PDF

  25m_hat.PDF

  25m_mell.PDF

  100m_hat.PDF

  200m_gyors.PDF

  50m_gyors.PDF

  100m_mell.PDF

  4x25_gyors_valto.PDF

  100m_gyors.PDF

  4x50_gyors_valto.PDF

  50m_mell.PDF

  100m_vegyes.PDF

  50m_pillango.PDF

  25m_gyors.PDF

 • ORSZÁGOS VERSENY ÚSZÁS, Monor - 2023.03.11

  versenykiírás letöltése

  nevezési lap letöltése

 • ORSZÁGOS VERSENY ÚSZÁS, Monor - 2023.05.13

  versenykiírás letöltése

  nevezésilap letöltése

 • ORSZÁGOS VERSENY ÚSZÁS, Monor - 2024.03.23

  versenykiírás

  nevezési lap

 • Százhalombattán zárták a versenyidényt az úszók

  „Szó szerint fantasztikus két napot töltöttünk Százhalombattán, november 17-én és november 18-án. Hosszú idő után újra, végre az úszócsalád apraja- nagyja, közel 80 versenyző, köztük majd 20 fő Csalissal, 2 napos versennyel zártuk az idei szezont. Pénteken a divízionáló futamokkal kezdtük, majd elfoglaltuk a szuper szállást. A remek vacsi után, a sportolók csapatépítő játékokkal múlatták az estét. Az edzők pedig egy kellemes beszélgetéssel zárták le a napot. Szombaton reggel a finom reggeli után, ismét csobbant a banda. Nagyszerű eredmények születtek. Mosolygós eredményhirdetés után szinte könnyes búcsút vettünk. Jövőre folytatjuk. Nagyon szépen köszönjük a szülőknek, hogy aki tehette velünk szurkolt, aki nem az otthonról szorított a Csalis csapatnak. Hálás köszönet kollégáinknak és tiszteletbeli kollégáinknak: Mayer Bettinek, Nagyváti Rékának, Sélley Annának, Wiesner Dórának, Fodor Eszternek, Werni Gábornak, Klenyán Áginak, hogy mindkét nap a gyerkőcök mellett is és a bírói mivoltukban is remekül helyt álltak. Köszönjük a képeket; Lévai Judit, Vargáné Móricz Judit, Tóth Judit és még sokan mások. Balázs Eszti apukája Péter jóvoltából, és persze eM. Soós Gyuri bácsi fotói. Köszönjük szépen!!!”

  Információ: FB/Csalogány Diáksport Egyesület

  404504085 830056315795190 5445516652480233194 n

 • Úszás programja, amely szerint zajlik majd a Máltai Játékok

  Íme, az úszás sportág programja, amely szerint zajlik majd a Máltai Játékok menete!
  Hajrá, Magyar Úszók!
  A következő sportolóknak szurkolhatunk:
  Grünert Galatea Iza (Veszprémi Szivárvány SE)
  Kovács Barbara (Kőszeg-Wink PSC)
  Koch Norbert (Csalogány DSE)
  Olaj Tamás (Keszthelyi VSE)
  Edzőként Wiesnerné Oravecz Éva szakágvezető irányítja majd a versenyzőket!
 • Úszók a tv-ben

  Az m1 hírcsatorna Esély című magazinjának stábja a Special Olympics World Games Berlin 2023-ra készülő válogatott keret úszóit látogatta meg egyik edzésükön.
  5:24-nél kezdődik a riportos összeállítás:
  347140432 2490583181092287 8170903265794119197 n
 • Válogató úszó verseny, Monor - 2022.05.28

  Tisztelt Tagszervezetek!

  Elkészült a soron következő úszóverseny versenykiírása. 

  A versenykiírást letölthetik az alábbi linkről:

  Ide kattintva letöltheted a versenykiírást

  Nevezés lap letőltése ide kattintva

  Eredményes felkészülést kívánunk.

 • Varga Máté az első magyar érmes Berlinben

  VARGA MÁTÉ, a Csalogány DSE versenyzője ezüstérmet szerzett diviziójában, az 50 méteres mellúszás döntőjében, a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon.
  Ahogy édesapja, Varga János elmondta:
  “Máté nagyon egyenletes teljesítményt nyújtva, saját egyéni csúcsait napról, napra egy picivel megjavítva a döntőben még egy "lépésnyit" hozzá téve, magabiztosan a második helyen ért célba! Csak egyetlen elvárásunk volt felé, adjon bele mindent, amit csak lehet. Nem csalódtunk! Hihetetlenül büszkék vagyunk rá! Hatalmas köszönet a nevelőedzőknek, felkészítő edzőknek, szakágvezetőnek! Köszönjük, Wiesnerné Oravecz Éva, Tóth Judit, Eckel Edit Úszóiskola!

  … És a felejthetetlen mester, Tóth Csaba (1957-2022) emlékére…🖤🙏

  IMG 5709IMG 5713

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom