Hírek

 • "Együtt erősebbek vagyunk!"- Film a magyar speciális olimpikonok berlini sikereiről.

  https://youtu.be/SMWKsmzZJh0

  Élmények, érzések, boldog pillanatok, rengeteg siker, küzdelem, akarat, győzelem. Ezek mind-mind jellemzőek voltak a 2023-as Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon Berlinben.

  Operatőr-vágó: Tóth Ádám Szerkesztő-riporter: Szőke Viktória

  P1700468

 • "Érzékenyítés, önkéntesség" Győrben, több mint 100 fiatal részvételével

  A Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum adott otthont az "All together for inclusion" című projekt rendezvényének, melyen az iskola sajátos nevelési igényű tanulói együtt sportoltak többségi kortársaikkal. Az eseményen ügyességi-, csapatjátékok, sorversenyek keretein belül tapasztalhatták meg, milyen érzés értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott kortársaikkal közösen, együttműködve sportolni.

  Köszönjük az aktív részvételt a Staféta DSE partnerjátékosainak: Barta Dorottyának és Rendi Olíviának, akik évek óta közreműködnek a különböző sportversenyeken. Példájukat látva reméljük, hogy egyre több fiatal kap kedvet ahhoz, hogy önkéntesként, partnerjátékosként megtapasztalja a segítés önzetlen örömét.

  Köszönjük továbbá Kovács Norbert és Aranyos Dávid speciális olimpikonok, a Szabóky Szakiskola, valamint a Győri Szakképzési Centrum intézményeinek és nem utolsósorban Szünstein Mónika elnökségi tagnak a sok támogatást és a segítséget!

  győri fotó

 • “EKS-DAY” Szeretettel várunk mindenkit a GYŐZTESEK VILÁGÁBA!

  Kedves Tagszervezetek! Kedves Érdeklődők!

   

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Szentes Város Önkormányzata szeretettel meghívja a 13. Eunice Kennedy Shriver Emléknapra!

  Időpont: 2022 július 15. péntek, 13:00-23:00 óra

  Helyszín: 6600 Szentes, Kossuth tér

  Fővédnök: Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Város polgármestere

   

  Művészeti programok, sportbemutatók az integráció és az elfogadás jegyében! 

  A rendezvényen megemlékezünk a nemzetközi mozgalom alapítójára, Eunice Kennedy Shriver asszonyra. A jeles eseményen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportági és érzékenyítő programjai mellett kulturális produkciók, népszerű fellépők, olimpikonok színesítik a napot.

  A rendezvényen fellép többek között Zséda, a Desperado feat. Réka, a Nemadomfel Zenekar és a Grooveshouse.

  A színpadon szentesi fellépők, fogyatékossággal élő művészeti csoportok, énekesek is színesítik produkciójukkal a napot.

  Senki ne felejtse otthon a tornacipőjét, hiszen a kijelölt területen folyamatosan adottak lesznek a sportolási lehetőségek!

  Lehet majd többek között asztaliteniszezni, kosárlabdázni, tollaslabdázni, teniszezni, bowlingozni, kézilabda kapura dobni, foci kapura rúgni. Ki lehet próbálni például a judot, az alpesi sízést szimulátorral, de a floorballt is.

  A programok és sportolási lehetőségek ingyenesek!

  Ünnepeljünk, sportoljunk, mozogjunk, játszunk, töltsünk el együtt egy kellemes

  napot Szentesen!

  További információ:

  https://msosz.hu/hirek

  https://www.facebook.com/specialolympicshungary

  eks napi program FB reeunice

 • “FERENCVÁROS SPORTJÁÉRT” kitüntetésben részesült Kelemen Zsuzsanna

  Kelemen Zsuzsanna testnevelő tanár, gyógytestnevelő, műkorcsolya-szakedző, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség válogatott műkorcsolyázóinak edzője, 2005-2022-ig szakágvezetője, 2002 óta dolgozik Ferencváros Lobogó utcai Jégpályáján.

  Az elmúlt 21 évben közel húszezer kerületi gyerek tanult meg korcsolyázni a segítségével.

  Kiemelkedő szakmai tudásával, lelkiismeretes munkájával, gondoskodó egyéniségével járult hozzá az országos szinten is egyedülálló korcsolyaoktatási program megvalósításához.

  A kerület nagycsoportos óvodásainak oktatásával utat nyitott a résztvevőknek valamennyi jeges sport felé, de biztos tudást adott azoknak is, akik csak egyszerűen jól szeretnének korcsolyázni.

  A kerületben élő és tanuló értelmi fogyatékossággal élő diákok kiemelése, tehetségük felismerése a kezdetektől fogva szívügye. 2005-ben felkérést kapott az MSOSZ műkorcsolya szakágának vezetésére, amely az elmúlt években ontotta a hazai és a nemzetközi speciális műkorcsolya versenyeken az eredményeket, és amelyeken a kerület versenyzői is érmes helyezéseket értek el. A mögötte álló három Speciális Olimpia Téli Világjátékokon 4 arany, 2 ezüst és 2 bronzéremmel hálálta meg a befektetett munkát. Kelemen Zsuzsanna tanítványai nem csak Világjátékokon, hanem nemzetközi versenyeken is bizonyítottak, összesen nyolc alkalommal, 26 éremmel.

  Ma már a Lobogó utcai jégpálya a speciális olimpikon korcsolyázók hazai bázisa, innen indultak az USA-tól Dél-Koreáig versenyekre olyan ferencvárosi fiatal gyors- és műkorcsolyázók, akik itt tették meg első lépéseiket a jégen, és akik nagy valószínűséggel az itt megszerzett tudás nélkül nem juthattak volna a világ ilyen távoli pontjaira.

  Zsuzsanna sokoldalúságával, kitartó munkájával tanítványai és családjaik számára nap mint nap bizonyítja, hogy a korcsolyázás, a sport épek és sérültek számára egyaránt elérhető, hogy mindenki számára lehet a sikerek forrása és hogy minden gyermeknek van valamihez tehetsége.”

  (Információ: Vas Mária)

  20230505 11230320230505 11292220230505 15052620230505 150636

 • „Csak öröm és boldogság van”

  Fogadja mindenki sok szeretettel az alábbi szép gondolatokat a berlini Speciális Olimpia Tesztjátékokon a magyar csapatot segítő fiatalembertől.

  Köszönjük, Márk!

  Lehoczki Márk:

  "Az ember az olimpia idejére egy idilli környezetbe csöppen, ahol nincsen harag, bosszú. Csak öröm és boldogság van.

  A versenyzők együtt, egymásért egy jó eredményért és egy maradandó élményért küzdenek, ami táplálja majd őket az otthoni kemény edzéseken.

  A speciális olimpia egy csodavilágot létesít, ahol mindig jó a kedv, érdekes emberek jönnek szembe sokszor mosollyal az arcukon, és fantasztikus, a szürke hétköznapokban meg nem történő, lehetetlen dolgok is megtörténnek.

  Feltűnt, hogy az átlagosnál több érzelem köti a versenyzőket egymáshoz, és edzőjükhöz is. Fotósként próbáltam olyan képeket készíteni, melyek erős érzéseket jelenítenek meg, amire így szerencsére bőven volt lehetőségem."

  Köszönettel: Márk

  288421503 610973453592519 4981481129930182085 n290531082 999428264051747 4307165974798500289 n290548463 779378606558488 6271676329309196072 n

 • „Épülnek a bástyák országszerte”

  Hosszabb távon is együttműködik egymással az MSOSZ, valamint az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Sporttudományi Intézet Szombathely. A társadalmi integráció, a közös rendezvények, oktatási és egyéb programok jegyében írta alá az együttműködési szerződést Lengyel Lajos elnök és Heszteráné Dr. Ekler Judit egyetemi docens, intézetigazgató.  A helyszín a Magyar Sport Háza volt.

  szerződéshez kép

 • 1 aranyérmet, 1 ezüstérmet és 1 bronzéremet szerzett a magyar csapat a berlini játékok nyitónapján!

  A görkorcsolyázók kezdték meg a éremgyűjtést a berlini Speciális Olimpua Tesztjátékokon.
  500 m finálé: ezüstérem; Buzás Imre Zoltán (Életjel Alapítvány), bronzérem; Jobbágy József Ferenc (Életjel Alapítvány)
  500 m finálé: 6. hely; Surnyák Viktória (Életjel Alapítvány)
  2X100 m váltó finálé: aranyérem; Barna László (Életjel Alapítvány)-Buzás Imre Zoltán (Életjel Alapítvány); 4. hely; Czibula Ilona (Életjel Alapítvány)-Czibula Krisztina (Életjel Alapítvány)
  Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek:
  Miklósné Malek Erzsébet szakágvezetőnek, valamint Borbásné Garzó Erika szakágvezető helyettesnek!
  Fotó: @eM. Soós György

  IMG 7989IMG 7990

 • 11 csapat rúgta a bőrt az évzáró labdarúgó tornán

  8 férfi és 3 női csapat lépett pályára a kunszentmártoni Dani Margit Sportcsarnokban, december 9. és 11. között az MSOSZ országos labdarúgó bajnokságán, ahol a berlini Világjátékokra készülő egyesített női válogatott is játszott. Marton Gergő szakágvezetőtől megtudtuk, hogy átadták a legjobbaknak járó díjakat is.  

  Legjobb kapus: Hangonyi Róbert - Kastély SE

  Legjobb játékos: Rostás Alex - Magyarbánhegyesi SSE

  Legjobb női játékos: Kiss Szilvia - MOHOS Putnok

  Gólkirály: Horváth Roxána - Válogatott

  Legjobb partnerjátékos: Pelyhe Krisztián

  A legjobb edző díját Lakatos Csaba vehette át, aki amellett, hogy négy csapatot irányított a tornán, kiválóan megszervezte a rendezvényt. Köszönjük munkáját!

  Gratulálunk a csapatoknak és a felkészítőknek!

  A verseny az alábbi eredményekkel ért véget:

  I. divízió:

  1. Magyarbánhegyesi SSE I.

  2. Bárczi DSK Homok I.

  II. Divízió:

  1. Bárczi DSK Homok II.

  2. Kastély SE Diósjenő

  III. Divízió:

  1. MOHOS Putnok

  2. Bárczi DSK III.

  3. Magyarbánhegyesi SSE II.

  4. Csalogány DSE

  Nők:

  1. Női válogatott

  2. Bárczi DSK

  3. MOHOS Putnok

   

  foci

 • 12 nap múlva Eunice Kennedy Shriver Emléknap lesz Mohácson

  Hangolódjunk közösen a tavaly Szentesen készített
  EKS-napi kisfilmünkkel!
  Videó: Kovács András
 • 16 érmet szereztek gyorskorcsolyázóink Hollandiában

  12 arany, 2 ezüst és 2 bronzérem fémjelzi a magyar gyorskorcsolyázók teljesítményét, akik a hollandiai Utrechtben megrendezett nemzetközi versenyen szerepeltek.Büszkeségeink és eredményeik:

  Czibula Krisztina 111m arany, 222m bronz,

  Surnyák Patrícia 222m arany, 111m bronz,

  Czibula Ilona 333m arany, 500m arany,

  Mayer Barbara 777m arany, 1000m arany,

  Barna László 111m arany, 222m arany,

  Szabó Géza Erik 111m ezüst, 222m ezüst,

  Buzás Imre 333m arany, 500m arany,

  Bohn Zsombor 777m arany, 1000m arany érem.

  Edzőik: Miklósné Malek Erzsébet, Csizmadia Ildikó.

  A bírók és edzők elismeréssel szóltak versenyzőink technikai tudásáról, gyorsaságáról. 6 ország csapata vett részt az eseményen.

  Résztvevők: Hollandia, Ausztria, Németország, Norvégia, Hong Kong, Magyarország.

  Mayer Barbara vett részt a fáklyafutásban, Csizmadia Ildikó és Bohn Zsombor vonult be a megnyitón az SO HU zászlóval.

  gyorskori 1gyorskori 3gyorskor 2

  Gratulálunk mindenkinek!

  Köszönjük a támogatást, szurkolást!

 • 2 hét múlva 9 ország teniszezői ragadnak ütőt Budapesten

  Hihetetlen, de már csak 14 napot kell várnunk arra, hogy elrajtoljon az 1. Speciális Olimpia Európai Egyesített Tenisz Meghívásos Verseny!
  A SOEE sporttanácsadója, a szeptemberi esemény versenyigazgatója, Orbán-Sebestyén Katalin is nagy várakozásokkal tekint a 9 ország részvételével sorra kerülő tornára!
  Időpont: 2022. szeptember 1-4.
  Helyszín: BVSC-Zugló Sportkomplexum

  https://fb.watch/eZLpkYJBTD/

 • 24 magyar érem és remek helytállás a német fővárosban

  Nagyon sikeres Speciális Olimpia Tesztjátékokon vehetett részt június 19. és 24. között Berlinben a 35 fős magyar delegáció.

  Összesen 4 aranyérmet, 10 ezüstérmet, 10 bronzérmet szereztek a magyar sportolók, akik emellett 3 db 4. helyet, 2 db 5. helyet és 2 db 6. helyet gyűjtöttek be.

  Versenyzőink 4 sportágban: erőemelésben, görkorcsolyában, kézilabdában és teniszben bizonyítottak.

  A zárónapon két szépen csillogó ezüstérmet szereztek a teniszezők és divíziója döntőjét megnyerve aranyérmes lett a magyar egyesített férfi kézilabda csapat. Szeretettel gratulálunk a sportolóknak, az edzőknek, a felkészítőknek!

  288491622 5221928871188421 8949627294878832899 n288801583 5221928781188430 5478599207536431905 n289184820 5221928811188427 7378030790081605612 n289950263 5221928437855131 7938011132060282771 n290338143 5221928477855127 7608462060323629865 n290346958 5221928241188484 4056611037754951390 n290453323 5221928417855133 4550808449998573259 n

 • 3 sportágban, 10 magyar speciális olimpikon bizonyíthat Ausztriában

  Június 23. és 28. között Burgenlandban, az Osztrák Nyári Játékokon versenyez egy lelkes magyar delegáció.
  Szurkoljunk együtt a következő sportolóknak!
  ERŐEMELÉS
  1. Rácz József (Kastély SE, Diósjenő)
  2. Kuru Tibor (Mohos SE, Putnok)
  3. Baranyi Elemér (Solti Tornádó SE)
  4. Tajti Bernadett (Staféta DSE, Győr)
  Edzők: Kaliczka Bernadett (Kastély SE, Diósjenő), Bányai Péter (Mohos SE, Putnok)
  JUDO:
  1. Olasz Krisztina (Bajai Mogyi SE
  2. Papp Lilla (Görbeország DSE)
  3. Kántor Gábor (Életjel Alapítvány)
  4. Kovács Mihály (Életjel Alapítvány)
  Edzők: Juhász Dániel szakágvezető-helyettes, Csete Margit edző (Bajai Mogyi SE)
  TENISZ:
  Kelemen Zsombor (Pillangó SE, Budapest), Sárosi Balázs (Pillangó SE, Budapest)
  Edző: Monostori Tamás (Pillangó SE, Budapest)
  Delegációvezető: Kaliczka Bernadett
 • 35 fős magyar delegáció utazik a Tesztjátékokra, Berlinbe

  Június 19. és 24. között a német fővárosban rendezik a 2023-as Speciális Olimpia Nyári Világjátékok teszteseményét. Az előolimpián 3750 speciális olimpikon, 455 partnerjátékos, 1369 edző vesz részt. A külföldi sportolók száma: 13 országból-169 fő.

  Hajrá, SO Hungary!

  Szurkoljunk együtt a TENISZEZŐK-nek június 20-án, 22-én és 24-én!

  Korbély Krisztiánt (Fogócska SE), Szendi Norbertet (Életfa KSE) és Kovács Patrikot (Inklúzió és Sport Alapítvány), Böcz Gabriella szakágvezető helyettes irányítja majd a helyszínen.

  Szurkoljunk együtt az EGYESÍTETT KÉZILABDA CSAPAT-nak június 20-án, 21-én, 22-én, 23-án és 24-én!

  Kerényi Dánielt (Esély SE Győr)

  Király Arnoldot (Staféta DSE Győr)

  Kasza István Zsoltot (Türr I. DSE Baja)

  Kincses Norbertet (Türr I. DSE Baja)

  Kincses Rolandot (Türr I. DSE Baja)

  Velkei Istvánt (Hársfa SE)

  Czank Balázst (CSEFOSZ SE)

  Erlitz Áront (Esély SE Győr )

  Kiss Róbertet (Tempo Tordas SE)

  Tusa Martint (Türr I. DSE Baja)

  Benedek Dávidot (CSEFOSZ SE), vagyis az együttest

  Czoborné Kilián Ildikó szakágvezető irányítja majd a helyszínen.

  Szurkoljunk együtt a GÖRKORCSOLYÁZÓKNAK június 20-án, 21-én, 22-én és 23-án!

  Barna Lászlót (Életjel Alapítvány), Buzás Imre Zoltánt (Életjel Alapítvány), Jobbágy József Ferencet (Életjel Alapítvány), Szabó Géza Eriket (Életjel Alapítvány), Czibula Ilonát (Életjel Alapítvány), Czibula Krisztinát (Életjel Alapítvány), Surnyák Patríciát (Életjel Alapítvány) és Surnyák Viktóriát (Életjel Alapítvány), Miklósné Malek Erzsébet szakágvezető, valamint Borbásné Garzó Erika szakágvezető helyettes irányítja majd a helyszínen.

  Szurkoljunk együtt az ERŐEMELŐKNEK június 20-án, 21-én és 22-én!

  Botos Józsefet (Kastély SE) és Suha Leventét (Mohos SE) Szünstein Mónika szakágvezető irányítja majd a helyszínen.

  A 18 speciális olimpikon, a 6 partnerjátékos, az 5 edző mellett további 6 delegációtag:

  Lengyel Lajos elnök-delegációvezető,

  Kárpáti Orsolya nemzetközi igazgató-delegációvezető helyettes,

  Wiesnerné Oravecz Éva társelnök,

  Dr. Jády György országos sportigazgató,

  Dr. Borsos Júlia csapatorvos,

  és Hammerné Gusztics Magdolna elnökségi tag, Családi Program koordinátor alkotja az összesen 35 fős magyar küldöttséget.

  Csapatunkról eM. Soós György készít majd fotókat a helyszínen.

  Berlin2022 logó

 • 5 éremmel térhettek haza az Európa-bajnokságról alpesi sízőink

  1 arany, 3 ezüst és 1 bronzérmet, valamint további értékes helyezéseket szerzett alpesi sí csapatunk a Lengyelországban megrendezett Európa-bajnokságon. Jó idő, kiváló pályák, vidám hangulat jellemezte az eseményt, amelynek február 27. és március 3. között Zakopane adott otthont.

  Óriás-műlesiklásban két, szuperóriás-műlesiklásban pedig három dobogós helyezésnek örülhettünk, a figyelemreméltó további eredmények mellett.

  Íme, a dicsőséglista!

  Óriás-műlesiklás:

  Szanyi Petra 1. hely, Krupánszky Gergő 2. hely, Koltai Balázs 5. hely, Radulescu Ádám 6. hely.

  Szuperóriás-műlesiklás:

  Krupánszky Gergő 2. hely, Radulescu Ádám 2. hely, Szanyi Petra 3. hely, Koltai Balázs 5. hely.

  Szeretettel gratulálunk versenyzőinknek, valamint Molnár Sándor szakágvezetőnek és Szabó Attila edzőnek!

  alpesi sí 1alpesi sí 2alpesi sí 3alpesi sí 4

 • 6 labdarúgócsapat vetélkedése Hódmezővásárhelyen

  Újabb állomásához érkezett az MLSZ Grassroots Igazgatóság által támogatott versenysorozat. Ezúttal Hódmezővásárhelyen rendeztünk regionális labdarúgó tornát.

  Kaliczka Bernadett, az MSOSZ labdarúgás szakágvezető-helyettese:

  "A tornán hat csapat vett részt. Két hármas csoportban körmérkőzéseket játszottak a résztvevők. Remek mérkőzések után a következő eredmények születtek."

  I.divízió

  1. Homok I.

  2. Szivárvány SE-Hódmezővásárhely

  3.Karcag

  II. divízió

  1. Homok piros

  2. Homok zöld

  3. Homok kék

  received 492570679382375received 503894914505964received 613006823614812received 658725062487851received 832346611131629received 863667837880840received 1148539839100739received 1243662066421531received 1294805324592417received 1392912324570923received 1511296086032283received 2214265842068008received 3571840253043161

 • 7 csapat rúgta a bőrt Diósjenőn

  Az MSOSZ és a MLSZ Grassroots Igazgatósága közös szervezésével ragyogó őszi napsütésben zajlott a Grassroots Labdarúgó Torna, Diósjenőn.

  Kaliczka Bernadett, főszervező, az MSOSZ labdarúgás szakágvezető helyettese:

  "Divízionálás után két csoportban küzdöttek meg a csapatok egymással. Kellemes hangulatú, tempós, baráti foci alakult ki a végére. A hét csapat az MLSZ Grassroots Igazgatósága támogatásának köszönhetően útiköltség támogatásban, valamint ételcsomagokban részesült.

  Benedek Péter, a MLSZ Társadalmi és Szociális Programokért felelős koordinátora is részt vett az eseményen és a megérdemelt érem mellett focilabdával ajándékozta meg a csapatokat."

  Eredmények:

  I.divízió

  1. Ludányhalászi

  2. Diósjenő-Kastély SE I.

  3. Balassagyarmat-Nyírjes

  4. Sződliget

  II. divízió

  1. Homok

  2. Bercel

  3. Diósjenő-Kastély SE II.

   

  20221017 115938IMG 0161832048e942cdda18850afbe3b010 VIMG 09d592904da7b8553b7c2ba534c7dd68 VIMG 1a1f4e80f88149a65e650ba70f41a613 VIMG 4c24c6dd66781c5efa84e9b5892d9bbb VIMG 5f62f0257e4dafe7fbea28d633be77af VIMG 7d0115f9566f78ba52a86191956bfd1e VIMG 8ee38211d2c11a96dafb3417d076c84e VIMG 67af3e973143d6904421ddc92d9fc805 VIMG 683f4fa964c2514479a5bbeaae906a79 VIMG 8480259e471b5ef63a2bc7248b8d13a6 VIMG bf43ec0c409398e9ea8649e9211f6d7b V

 • 7 éremmel tértek haza Kovács Misuék Svájcból

  Szeretettel gratulálunk a svájci Poschiavoban megrendezett nemzetközi versenyen bizonyító judosainknak és edzőiknek, felkészítőiknek!
  A remek eredmények és a főszereplők:
  Kovács Ádám aranyérem
  Krizonics Ádám aranyérem
  Kovács Mihály aranyérem
  Lipták Viktória ezüstérem
  Olasz Krisztina ezüstérem
  Redenczki Sarolta bronzérem
  Papp Lilla bronzérem
  Edzők:
  Juhász Dániel, Juhász József, Csete Margit, Tompa Márton
  judo
 • 8 érem az erőemelőktől Berlinben

  Az erőemelők is fantasztikusan versenyezve szereztek érmeket a német fővárosban.
  Felhúzásban mindkét versenyzőnk egyéni csúcsot teljesítve állhatott dobogóra az SO Tesztjátékokon.
  Suha Levente (Mohos SE): guggolásban, felhúzásban és összetettben ezüstérmes, fekvenyomásban bronzérmes lett.
  Botos József (Kastély SE): fekvenyomásban ezüstérmes, guggolásban, felhúzásban és összetettben pedig bronzérmes lett.
  Szívből gratulálunk a sportolóknak és a felkészítőknek is!
  Edző: Szünstein Mónika szakágvezető
  A sportágat segítő delegációtag: Wiesnerné Oravecz Éva társelnök
  287730650 5215584738489501 5847591368650970984 n289503343 5215584651822843 6545103884942370777 n
 • 8 nap múlva elérkezik a várva várt pillanat

  A partnerjátékos Dabasi Viki (Gubacsi Zsófi TK) régi álmát váltja valóra azzal, hogy pályára léphet a 9 ország részvételével sorra kerülő 1. Speciális Olimpia Európai Egyesített Tenisz Meghívásos Versenyen.
  Időpont: 2022. szeptember 1-4.
  Helyszín: BVSC-Zugló Sportkomplexum

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom