Hírek

 • "Együtt erősebbek vagyunk!"- Film a magyar speciális olimpikonok berlini sikereiről.

  https://youtu.be/SMWKsmzZJh0

  Élmények, érzések, boldog pillanatok, rengeteg siker, küzdelem, akarat, győzelem. Ezek mind-mind jellemzőek voltak a 2023-as Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon Berlinben.

  Operatőr-vágó: Tóth Ádám Szerkesztő-riporter: Szőke Viktória

  P1700468

 • "Érzékenyítés, önkéntesség" Győrben, több mint 100 fiatal részvételével

  A Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum adott otthont az "All together for inclusion" című projekt rendezvényének, melyen az iskola sajátos nevelési igényű tanulói együtt sportoltak többségi kortársaikkal. Az eseményen ügyességi-, csapatjátékok, sorversenyek keretein belül tapasztalhatták meg, milyen érzés értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott kortársaikkal közösen, együttműködve sportolni.

  Köszönjük az aktív részvételt a Staféta DSE partnerjátékosainak: Barta Dorottyának és Rendi Olíviának, akik évek óta közreműködnek a különböző sportversenyeken. Példájukat látva reméljük, hogy egyre több fiatal kap kedvet ahhoz, hogy önkéntesként, partnerjátékosként megtapasztalja a segítés önzetlen örömét.

  Köszönjük továbbá Kovács Norbert és Aranyos Dávid speciális olimpikonok, a Szabóky Szakiskola, valamint a Győri Szakképzési Centrum intézményeinek és nem utolsósorban Szünstein Mónika elnökségi tagnak a sok támogatást és a segítséget!

  győri fotó

 • “EKS-DAY” Szeretettel várunk mindenkit a GYŐZTESEK VILÁGÁBA!

  Kedves Tagszervezetek! Kedves Érdeklődők!

   

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Szentes Város Önkormányzata szeretettel meghívja a 13. Eunice Kennedy Shriver Emléknapra!

  Időpont: 2022 július 15. péntek, 13:00-23:00 óra

  Helyszín: 6600 Szentes, Kossuth tér

  Fővédnök: Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Város polgármestere

   

  Művészeti programok, sportbemutatók az integráció és az elfogadás jegyében! 

  A rendezvényen megemlékezünk a nemzetközi mozgalom alapítójára, Eunice Kennedy Shriver asszonyra. A jeles eseményen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportági és érzékenyítő programjai mellett kulturális produkciók, népszerű fellépők, olimpikonok színesítik a napot.

  A rendezvényen fellép többek között Zséda, a Desperado feat. Réka, a Nemadomfel Zenekar és a Grooveshouse.

  A színpadon szentesi fellépők, fogyatékossággal élő művészeti csoportok, énekesek is színesítik produkciójukkal a napot.

  Senki ne felejtse otthon a tornacipőjét, hiszen a kijelölt területen folyamatosan adottak lesznek a sportolási lehetőségek!

  Lehet majd többek között asztaliteniszezni, kosárlabdázni, tollaslabdázni, teniszezni, bowlingozni, kézilabda kapura dobni, foci kapura rúgni. Ki lehet próbálni például a judot, az alpesi sízést szimulátorral, de a floorballt is.

  A programok és sportolási lehetőségek ingyenesek!

  Ünnepeljünk, sportoljunk, mozogjunk, játszunk, töltsünk el együtt egy kellemes

  napot Szentesen!

  További információ:

  https://msosz.hu/hirek

  https://www.facebook.com/specialolympicshungary

  eks napi program FB reeunice

 • “FERENCVÁROS SPORTJÁÉRT” kitüntetésben részesült Kelemen Zsuzsanna

  Kelemen Zsuzsanna testnevelő tanár, gyógytestnevelő, műkorcsolya-szakedző, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség válogatott műkorcsolyázóinak edzője, 2005-2022-ig szakágvezetője, 2002 óta dolgozik Ferencváros Lobogó utcai Jégpályáján.

  Az elmúlt 21 évben közel húszezer kerületi gyerek tanult meg korcsolyázni a segítségével.

  Kiemelkedő szakmai tudásával, lelkiismeretes munkájával, gondoskodó egyéniségével járult hozzá az országos szinten is egyedülálló korcsolyaoktatási program megvalósításához.

  A kerület nagycsoportos óvodásainak oktatásával utat nyitott a résztvevőknek valamennyi jeges sport felé, de biztos tudást adott azoknak is, akik csak egyszerűen jól szeretnének korcsolyázni.

  A kerületben élő és tanuló értelmi fogyatékossággal élő diákok kiemelése, tehetségük felismerése a kezdetektől fogva szívügye. 2005-ben felkérést kapott az MSOSZ műkorcsolya szakágának vezetésére, amely az elmúlt években ontotta a hazai és a nemzetközi speciális műkorcsolya versenyeken az eredményeket, és amelyeken a kerület versenyzői is érmes helyezéseket értek el. A mögötte álló három Speciális Olimpia Téli Világjátékokon 4 arany, 2 ezüst és 2 bronzéremmel hálálta meg a befektetett munkát. Kelemen Zsuzsanna tanítványai nem csak Világjátékokon, hanem nemzetközi versenyeken is bizonyítottak, összesen nyolc alkalommal, 26 éremmel.

  Ma már a Lobogó utcai jégpálya a speciális olimpikon korcsolyázók hazai bázisa, innen indultak az USA-tól Dél-Koreáig versenyekre olyan ferencvárosi fiatal gyors- és műkorcsolyázók, akik itt tették meg első lépéseiket a jégen, és akik nagy valószínűséggel az itt megszerzett tudás nélkül nem juthattak volna a világ ilyen távoli pontjaira.

  Zsuzsanna sokoldalúságával, kitartó munkájával tanítványai és családjaik számára nap mint nap bizonyítja, hogy a korcsolyázás, a sport épek és sérültek számára egyaránt elérhető, hogy mindenki számára lehet a sikerek forrása és hogy minden gyermeknek van valamihez tehetsége.”

  (Információ: Vas Mária)

  20230505 11230320230505 11292220230505 15052620230505 150636

 • “Hogy "szívből" is lehet dolgozni.”

  Ezúttal másként, más szemszögből beszélhettünk a Speciális Olimpiáról a Budai Középiskola pályaorientációs napján.

  Voith Petrától, az MSOSZ “Szállj be Te is!” és Önkéntes Program koordinátorától megtudtuk, hogy számtalan szakma képviselője mellett mi is elmondhattuk a fiataloknak, hogy mit jelent értelmi fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozni, támogatni őket, segíteni, hogy sikereket érhessenek el. Megismerkedhettek a nemzetközi és a hazai szervezettel, de téma volt a közhasznú szervezetek története, helyzete, feladatai ma Magyarországon. Ez egy olyan terület, amiről igen kevés ismerettel rendelkezik ez a korosztály, de érdeklődve vettek részt az előadásokon, beszélgetéseken. Fontos, hogy minél több lehetőséget megismerhessenek, hiszen nemsokára választaniuk kell, merre induljanak el.

  osztály fotó

 • “Jöjj és láss!”

  Kollaborációs érzékenyítő délutánt tartott a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola és az MSOSZ.
  A rendezvényt Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya, szövetségünk nagykövete, Dr. Odrobina László, a főiskola rektora és Pázmány Viktória MSOSZ elnökségi tag nyitotta meg.
  A program közös bemelegítő tánccal és mozgással kezdődött, majd különböző sport és érzékenyítő állomásokon ismerkedhettek meg az érdeklődők a Speciális Olimpiával és az értelmi fogyatékossággal élő emberek különleges világával.
  Köszönjük a szervezést a főiskola Hallgatói Önkormányzatának, és a programokban való támogatást a DE-ETK önkéntes hallgatóinak, a Nyíregyházi Ridens Kollégium floorball csapatának és a ViniBike KSE csapatának!

  436237148 933004515500369 8339686345915370640 n

 • “Mindannyian mások vagyunk!”

  A Nyíregyházi Lions Club főszervezésében megvalósult Tehetségnapon idén szövetségünk is partnerként vett részt.

  A programon Pázmány Péter vezető sportoló mutatta be a Speciális Olimpia mozgalmat és beszélt arról, mit jelent neki a sport és az SO közössége. Óriási tapsot kapott Pepe.

  Előadásában Bartha Anna, a DE-ETK hallgatója mentorálta.

  Az aktivitás sem maradt el, ugyanis a DE-ETK Verzár Frigyes Szakkollégium hallgatói az speciális olimpikonok világába kalauzolták el az érdeklődőket játékos, élményszerű tevékenységekkel.

  Pepe előadása kép

 • „Csak öröm és boldogság van”

  Fogadja mindenki sok szeretettel az alábbi szép gondolatokat a berlini Speciális Olimpia Tesztjátékokon a magyar csapatot segítő fiatalembertől.

  Köszönjük, Márk!

  Lehoczki Márk:

  "Az ember az olimpia idejére egy idilli környezetbe csöppen, ahol nincsen harag, bosszú. Csak öröm és boldogság van.

  A versenyzők együtt, egymásért egy jó eredményért és egy maradandó élményért küzdenek, ami táplálja majd őket az otthoni kemény edzéseken.

  A speciális olimpia egy csodavilágot létesít, ahol mindig jó a kedv, érdekes emberek jönnek szembe sokszor mosollyal az arcukon, és fantasztikus, a szürke hétköznapokban meg nem történő, lehetetlen dolgok is megtörténnek.

  Feltűnt, hogy az átlagosnál több érzelem köti a versenyzőket egymáshoz, és edzőjükhöz is. Fotósként próbáltam olyan képeket készíteni, melyek erős érzéseket jelenítenek meg, amire így szerencsére bőven volt lehetőségem."

  Köszönettel: Márk

  288421503 610973453592519 4981481129930182085 n290531082 999428264051747 4307165974798500289 n290548463 779378606558488 6271676329309196072 n

 • „Épülnek a bástyák országszerte”

  Hosszabb távon is együttműködik egymással az MSOSZ, valamint az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Sporttudományi Intézet Szombathely. A társadalmi integráció, a közös rendezvények, oktatási és egyéb programok jegyében írta alá az együttműködési szerződést Lengyel Lajos elnök és Heszteráné Dr. Ekler Judit egyetemi docens, intézetigazgató.  A helyszín a Magyar Sport Háza volt.

  szerződéshez kép

 • „Futball mindenkinek!”

  Hamarosan idén is elérkezünk az Európai Focihét eseménysorozatához.

  2024. május 25. és június 2. között ismét megünnepeljük a Speciális Olimpia Európai Labdarúgó Hetét.

  Téma az inklúzió, a befogadás, az egyenló bánásmód népszerűsítése lesz, középpontban a labdarúgással, mint mindenki számára elérhető játék.  

  További részletek, hamarosan!

  Európai Focihét

 • 1 aranyérmet, 1 ezüstérmet és 1 bronzéremet szerzett a magyar csapat a berlini játékok nyitónapján!

  A görkorcsolyázók kezdték meg a éremgyűjtést a berlini Speciális Olimpua Tesztjátékokon.
  500 m finálé: ezüstérem; Buzás Imre Zoltán (Életjel Alapítvány), bronzérem; Jobbágy József Ferenc (Életjel Alapítvány)
  500 m finálé: 6. hely; Surnyák Viktória (Életjel Alapítvány)
  2X100 m váltó finálé: aranyérem; Barna László (Életjel Alapítvány)-Buzás Imre Zoltán (Életjel Alapítvány); 4. hely; Czibula Ilona (Életjel Alapítvány)-Czibula Krisztina (Életjel Alapítvány)
  Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek:
  Miklósné Malek Erzsébet szakágvezetőnek, valamint Borbásné Garzó Erika szakágvezető helyettesnek!
  Fotó: @eM. Soós György

  IMG 7989IMG 7990

 • 11 csapat rúgta a bőrt az évzáró labdarúgó tornán

  8 férfi és 3 női csapat lépett pályára a kunszentmártoni Dani Margit Sportcsarnokban, december 9. és 11. között az MSOSZ országos labdarúgó bajnokságán, ahol a berlini Világjátékokra készülő egyesített női válogatott is játszott. Marton Gergő szakágvezetőtől megtudtuk, hogy átadták a legjobbaknak járó díjakat is.  

  Legjobb kapus: Hangonyi Róbert - Kastély SE

  Legjobb játékos: Rostás Alex - Magyarbánhegyesi SSE

  Legjobb női játékos: Kiss Szilvia - MOHOS Putnok

  Gólkirály: Horváth Roxána - Válogatott

  Legjobb partnerjátékos: Pelyhe Krisztián

  A legjobb edző díját Lakatos Csaba vehette át, aki amellett, hogy négy csapatot irányított a tornán, kiválóan megszervezte a rendezvényt. Köszönjük munkáját!

  Gratulálunk a csapatoknak és a felkészítőknek!

  A verseny az alábbi eredményekkel ért véget:

  I. divízió:

  1. Magyarbánhegyesi SSE I.

  2. Bárczi DSK Homok I.

  II. Divízió:

  1. Bárczi DSK Homok II.

  2. Kastély SE Diósjenő

  III. Divízió:

  1. MOHOS Putnok

  2. Bárczi DSK III.

  3. Magyarbánhegyesi SSE II.

  4. Csalogány DSE

  Nők:

  1. Női válogatott

  2. Bárczi DSK

  3. MOHOS Putnok

   

  foci

 • 12 nap múlva Eunice Kennedy Shriver Emléknap lesz Mohácson

  Hangolódjunk közösen a tavaly Szentesen készített
  EKS-napi kisfilmünkkel!
  Videó: Kovács András
 • 14 érmet szereztek az erőemelők Görögországban

  A hatfős magyar erőemelő delegáció a Pánhellén Speciális Olimpia Játékokon, a Loutraki 2024 Games-en remekelt.
  Kaliczka Bernadett delegációvezető így jellemezte a csapatot:
  „Nagyon ügyesek voltak erőemelőink. Magabiztosan, határozottan, fegyelmezetten versenyeztek. Büszkék vagyunk rájuk!”
  Büszkék vagyunk eredménylistájukra, amely a következő!
  Aranyérem: 7 db
  Ezüstérem: 3 db
  Bronzérem: 4 db
  Gratulálunk a versenyzőknek és az egész küldöttségnek!
  Sportolók:
  Berki Alexandra (Kastély SE)
  Botos József (Kastély SE)
  Puhalák Dávid (Staféta DSE)
  Krupánszky Gergő (Staféta DSE)
  Delegációvezető, edző: Kaliczka Bernadett (Kastély SE)
  Edző: Bugyi Balázs (Kastély SE)
  Az 1. versenynap után Magyarország Athéni Nagykövetsége buszt küldött csapatunkért és a környék látnivalóit mutatta meg Simon Edit, a nagykövetség munkatársa, majd kávéval és fagyival kedveskedett nekik.
  Sándor Zsolt nagykövet pedig korábban a megnyitó ceremónián üdvözölte a magyar küldöttséget.
  Hálásak vagyunk a programokért, a lehetőségért és tisztelettel köszönjük!
  Az optimizmus, a fair play és az inklúzió üzenetét közvetítette a május 24. és 29. között megrendezett görögországi nemzetközi verseny, amely magyar szempontból örökké emlékezetes marad.

  erőemelés

 • 15. Eunice Kennedy Shriver Emléknap az inklúzió, valamint az érzékenyítés jegyében-Diósjenőn

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Dr. Göllesz Viktor Otthon Diósjenő intézménye szeretettel meghívja a 15. Eunice Kennedy Shriver Emléknapra.

  Időpont: 2024. július 4. csütörtök, 10:00–17:00 óra

  Helyszín: Dr. Göllesz Viktor Otthon Diósjenő

  2643 Diósjenő, Kastély hrsz: 0144.

   A rendezvényen megemlékezünk a nemzetközi mozgalom alapítójáról, Eunice Kennedy Shriver asszonyról.

  A jeles eseményen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportági és érzékenyítő programjai mellett kulturális produkciók, népszerű fellépők, olimpikonok jelenléte színesíti a napot.

   A részvétel regisztrációhoz kötött, a jelentkezési szándékról és az érkezők pontos létszámáról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre legyenek szívesek visszajelezni, 2024. május 31-ig!

  göllesz otthon

 • 16 érmet szereztek gyorskorcsolyázóink Hollandiában

  12 arany, 2 ezüst és 2 bronzérem fémjelzi a magyar gyorskorcsolyázók teljesítményét, akik a hollandiai Utrechtben megrendezett nemzetközi versenyen szerepeltek.Büszkeségeink és eredményeik:

  Czibula Krisztina 111m arany, 222m bronz,

  Surnyák Patrícia 222m arany, 111m bronz,

  Czibula Ilona 333m arany, 500m arany,

  Mayer Barbara 777m arany, 1000m arany,

  Barna László 111m arany, 222m arany,

  Szabó Géza Erik 111m ezüst, 222m ezüst,

  Buzás Imre 333m arany, 500m arany,

  Bohn Zsombor 777m arany, 1000m arany érem.

  Edzőik: Miklósné Malek Erzsébet, Csizmadia Ildikó.

  A bírók és edzők elismeréssel szóltak versenyzőink technikai tudásáról, gyorsaságáról. 6 ország csapata vett részt az eseményen.

  Résztvevők: Hollandia, Ausztria, Németország, Norvégia, Hong Kong, Magyarország.

  Mayer Barbara vett részt a fáklyafutásban, Csizmadia Ildikó és Bohn Zsombor vonult be a megnyitón az SO HU zászlóval.

  gyorskori 1gyorskori 3gyorskor 2

  Gratulálunk mindenkinek!

  Köszönjük a támogatást, szurkolást!

 • 2 hét múlva 9 ország teniszezői ragadnak ütőt Budapesten

  Hihetetlen, de már csak 14 napot kell várnunk arra, hogy elrajtoljon az 1. Speciális Olimpia Európai Egyesített Tenisz Meghívásos Verseny!
  A SOEE sporttanácsadója, a szeptemberi esemény versenyigazgatója, Orbán-Sebestyén Katalin is nagy várakozásokkal tekint a 9 ország részvételével sorra kerülő tornára!
  Időpont: 2022. szeptember 1-4.
  Helyszín: BVSC-Zugló Sportkomplexum

  https://fb.watch/eZLpkYJBTD/

 • 2023 legjobbjai között mi is ott vagyunk

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség 3-3 egyéni versenyzővel és 4 csapat kategóriában jelölt egységgel képviselteti magát az idei M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 10-es listáiban.

  Az újságírók szavazatai alapján alakulnak ki a szűkített hármasok, amelyeket 2023. december 28-án, 11:00 órakor jelentenek be az M4 Sport stúdiójában.

  A fogyatékossággal élő sportolóknál három kategóriában hirdetnek majd győztest. A végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek.

  A fogyatékossággal élő sportolók edzőit,- ahol szintén 4 szakemberrel van jelen az MSOSZ-, a 2024-es Magyar Parasport Napján díjazzák.

  További információ:

  https://m4sport.hu/cikk/2023/12/18/az-ev-sportoloja-gala-megvannak-a-tizes-listak-kozuluk-kerulhetnek-ki-2023-legjobbjai/?fbclid=IwAR0RBQmXKcWs8Lf5k5JOzlH8wBwEUHE11o6Ee5iY89ZJmrrG7brZ4LbbBxk

  gála kép

 • 24 magyar érem és remek helytállás a német fővárosban

  Nagyon sikeres Speciális Olimpia Tesztjátékokon vehetett részt június 19. és 24. között Berlinben a 35 fős magyar delegáció.

  Összesen 4 aranyérmet, 10 ezüstérmet, 10 bronzérmet szereztek a magyar sportolók, akik emellett 3 db 4. helyet, 2 db 5. helyet és 2 db 6. helyet gyűjtöttek be.

  Versenyzőink 4 sportágban: erőemelésben, görkorcsolyában, kézilabdában és teniszben bizonyítottak.

  A zárónapon két szépen csillogó ezüstérmet szereztek a teniszezők és divíziója döntőjét megnyerve aranyérmes lett a magyar egyesített férfi kézilabda csapat. Szeretettel gratulálunk a sportolóknak, az edzőknek, a felkészítőknek!

  288491622 5221928871188421 8949627294878832899 n288801583 5221928781188430 5478599207536431905 n289184820 5221928811188427 7378030790081605612 n289950263 5221928437855131 7938011132060282771 n290338143 5221928477855127 7608462060323629865 n290346958 5221928241188484 4056611037754951390 n290453323 5221928417855133 4550808449998573259 n

 • 3 sportágban, 10 magyar speciális olimpikon bizonyíthat Ausztriában

  Június 23. és 28. között Burgenlandban, az Osztrák Nyári Játékokon versenyez egy lelkes magyar delegáció.
  Szurkoljunk együtt a következő sportolóknak!
  ERŐEMELÉS
  1. Rácz József (Kastély SE, Diósjenő)
  2. Kuru Tibor (Mohos SE, Putnok)
  3. Baranyi Elemér (Solti Tornádó SE)
  4. Tajti Bernadett (Staféta DSE, Győr)
  Edzők: Kaliczka Bernadett (Kastély SE, Diósjenő), Bányai Péter (Mohos SE, Putnok)
  JUDO:
  1. Olasz Krisztina (Bajai Mogyi SE
  2. Papp Lilla (Görbeország DSE)
  3. Kántor Gábor (Életjel Alapítvány)
  4. Kovács Mihály (Életjel Alapítvány)
  Edzők: Juhász Dániel szakágvezető-helyettes, Csete Margit edző (Bajai Mogyi SE)
  TENISZ:
  Kelemen Zsombor (Pillangó SE, Budapest), Sárosi Balázs (Pillangó SE, Budapest)
  Edző: Monostori Tamás (Pillangó SE, Budapest)
  Delegációvezető: Kaliczka Bernadett

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom