Asztalitenisz

 • 9 csapat, 42 versenyzője fogott ütőt a Kormos István Asztalitenisz Emlékversenyen

  A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is Bélapátfalván pattogott először a pingpong labda az SO versenyzők számára. A résztvevőket a megnyitón Tóth Erzsébet, a Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás igazgató asszonya köszöntötte.

  4 női és 5 férfi divízióba sorsolták a résztvevőket, 3 asztalon folytak a mérkőzések.

  Dobi Zoltán (MSOSZ, asztalitenisz szakágvezető)):

  „Minden összecsapás sportszerű játékot hozott és sok esetben csak kiélezett poénok döntöttek a helyezésekről. A legfelsőbb divíziókban kifejezetten magas színvonalú mérkőzések voltak láthatóak, amit a lelkes versenyzőgárda is megtapsolt.”

  Az érmeket Dorkóné Barta Edit, a Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, valamint Bársony Dániel, a Bélkő Sportegyesület elnöke és Pályi Attila, az MSOSZ asztalitenisz szakágvezető-helyettese akasztotta a helyezettek nyakába.

  Az éremceremóniát a Kormos István Kupa átadása követte, melyet az idén a CSEFOSZ csapata nyerte. Vendéglátóink támogatásának köszönhetően az eredményességi pontversenyben még további négy csapat kapott egy kisebb kupát.

  A résztvevő csapatoknak az MSOSZ jóvoltából labdákat és ütőket adott át Dobi Zoltán szakágvezető, ezzel segítve az eredményes felkészülést a versenyekre.

  Az eredményhirdetés után a rendezvény az SO körrel zárult, ahol a részvevők egymás kezét fogva hallgatták a Speciális Olimpia himnuszát.

   

  pingpong2pingpong3ping pong1

 • Asztalitenisz programja, amely szerint zajlik majd a Máltai Játékok

  Íme, az asztalitenisz sportág programja, amely szerint zajlik majd a Máltai Játékok menete!
  Hajrá, Magyar Asztaliteniszezők!
  A következő sportolóknak szurkolhatunk:
  Kiss Tamás (CSEFOSZ SE)
  Máté Andrea (BOKA)
  Szabó Linda (Kastély SE)
  Pályi Attila (CSEFOSZ SE)
  Edzőként Dobi Zoltán szakágvezető irányítja majd a versenyzőket!
 • Elnökségi határozat 2023.01.12

  Határozat letőlthető itt

 • Első alkalommal rendezett hazánk nemzetközi tenisz versenyt speciális olimpikonok és partnerjátékosok részére

  9 ország, 22 párosának részvételével rangos kontinentális tenisz versenyt rendezett a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ), az Európai/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség (SOEE), a Toyota Motor Europe (TME), valamint a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) partnerségének köszönhetően. Szeptember 2-án a divízionálásra, szeptember 3-án pedig a döntőkre került sor a BVSC-Zugló Sportkomplexumában.

  A Speciális Olimpia Európai Egyesített Tenisz Meghívásos Versenyre francia, izraeli, román, szlovák, spanyol, monacói, finn, marokkói és magyar kettősök neveztek.

  A párosokat egy-egy értelmi fogyatékossággal élő teniszező és egy partnerjátékos alkotta, akik együtt bizonyították be, hogy a sportpályán eltűnnek a különbségek.

  A remek mérkőzéseket és izgalmas csatákat követően mind a 7 magyar páros dobogóra állhatott.

  Szeretettel gratulálunk versenyzőinknek és a felkészítőknek!

  Sárosi Balázs (Pillangó SE)-Dabasi Viktória (Gubacsi Zsófi TK)

  Kelemen Zsombor (Pillangó SE)-Cseh Márk (Fogócska SE)

  Török Tamás (Gubacsi Zsófi TK)- Käsz Emese (ISA)

  Albert Ernő (Fogócska SE)-Török Mónika (Gubacsi Zsófi TK)

  Szendi Norbert (Életfa KSE)-Varga Bence (Kastély SE)

  Szabó Attila (Kastély SE)-S. Nagy Imre (MITSE)

  Kiss Tamás (CSEFOSZ SE)-S. Nagy Marietta (MITSE)

  Delegációvezető: Böcz Gabriella

  Edzők: Patay Gabriella, Medvegy Judit

  Versenyigazgató: Orbán-Sebestyén Katalin

  Versenybíró: Kovács Annamária

  A döntőket megelőzően, az úgynevezett Unified Experience programot bonyolították le, amelyen a speciális olimpikon teniszezők mellett ismert sportolók és közéleti személyiségek is ütőt ragadtak az egyesített sport, valamint az inklúzió jegyében.

  Láthattuk játszani az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztiánt, a korábbi válogatott jégkorongozó Szuper Leventét, a WTA-tornagyőztes teniszező Gubacsi Zsófiát, a paralimpiai bajnok atléta Ekler Lucát, a világbajnok kajakos Kucsera Gábort, a BVSC-Zugló alelnökét Tóth Sándort, az MSOSZ támogatóját Wei Xiangot, a Toyota Magyarország képviseletében Barna Gábort, valamint a korosztályos bajnok és ranglistavezető teniszező Nógrádi Noémit.

  Megtisztelte jelenlétével az eseményt Berkó Lajos, a sportért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a MOB főtitkára, Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, Noszek Péter, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja, Lengyel Lajos MSOSZ elnök, Wiesnerné Oravecz Éva MSOSZ társelnök, Dr. Jády György MSOSZ országos sportigazgató, Kárpáti Orsolya MSOSZ nemzetközi igazgató, Miroslaw Krogulec az Európai/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség sportigazgatója, valamint Teresa Leitão nemzetközi tenisz koordinátor.

  A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.

  SOEE 1SOEE 2SOEE 3SOEE 6SOOE 4SOOE 5SOOE 7

 • FIGYELEM!!! VÁLTOZÁS a budapesti asztalitenisz verseny programjában!

  Tisztelt Tagszervezetek! Kedves Érdeklődők!

  Az eredetileg 2 naposra tervezett budapesti MOHOS Kupa asztalitenisz versenyt technikai okok miatt egy nap leforgása alatt, május 6-án, szombaton rendezzük meg.

  További információ a programról Dobi Zoltán szakágvezetőtől kapható.

  Telefon: +36 30 574 8042

  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   Időpont: 2023. május 6. szombat

  Helyszín: Csalogány EGYMI

  1034 Budapest, San Marco u. 48.

  Mindenki megértését köszönjük!

  Sportbaráti üdvözlettel,

  Magyar Speciális Olimpia Szövetség

 • Lekl László Asztalitenisz Emlékverseny Diósjenőn

  A hagyományos és kedvelt versenyre a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola tornatermében került sor. Az eseményen tiszteletét tette többek között Wisinger János, az MSOSZ örökös-tiszteletbeli elnöke, Székely József Ede Diósjenő polgármestere és Fehérvári Hajnalka, a Reménysugár Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény intézményvezetője.

  A versennyel Lekl László emléke előtt tisztelgünk, aki 60 éves korában, 2012-ben távozott az élők sorából. Sok éven keresztül lelkesen és eredményesen versenyzett a hazai speciális olimpia mozgalom rendszerében, kiváló asztaliteniszezőként tartották számon. Diósjenőn élt és dolgozott haláláig. Nagyon szeretett versenyezni, szorgalmas és mozgalmas életet élt az utolsó pillanatáig. Boldog volt, amikor az asztalhoz lépett és játszhatott.

  A versenyzők eltökélten küzdöttek az asztaloknál, és minden divízióban óriási harcot folytattak az érmekért és a helyezésekért.

  Nyolc egyesület versenyzői osztoztak a helyezéseken, mindenki boldogan vette át a dobogón a neki kijáró érmet, szalagot.

  A szokásoknak megfelelően a rendezvényt az SO körrel fejeztük be.

  „Jót adni jó!”- Ezúttal is nagy köszönet jár az önkéntesek munkájáért.

  Információ:

  Kaliczka Bernadett szervező, a Kastély SE elnöke

  asztalitenisz

 • ORSZÁGOS ASZTALITENISZ VERSENY MOHOS-KUPA VÁLOGATÓ VERSENY, Budapest - 2022.07.02

  versenykiírás

  egyéni nevezési lap

  páros nevezési lap

 • Regionális Asztalitenisz Verseny Budapesten

  A Lekl László Emlékversenyt minden évben Diósjenőn rendezzük, de a jelenlegi energia problémák miatt áthelyeztük a regionális eseményt Budapestre.

  A megnyitón részt vett Wiesnerné Oravecz Éva társelnök, aki a verseny előkészítésében és lebonyolításában is nagy segítségünkre volt.

  Előzetesen 11 egyesület 65 sportolója nevezett, ami a jelenlegi helyzetben nagyon jó. Nem tudott jönni egészségügyi valamint munkahelyi problémák miatt 4 asztaliteniszező, de az így kialakult létszám is optimális egy regionális versenyre, amely a világjátékokra való felkészülést is jól szolgálta, ennek figyelembe vételével alakítottuk ki az egyesített párosokat is, de minden divízióban óriási harc folyt az érmekért és a helyezésekért.

  Minden egyesületből szereztek érmet a versenyzők, így 11 egyesület sportolói osztoztak a helyezéseken, mindenki boldogan vette át a dobogón a neki kijáró érmet, szalagot.

  A versenyt megtisztelte jelenlétével Dr. Jády György országos sportigazgató is.

  Az érmeket Hammerné Gusztics Magdolna elnökégi tag, Kaliczka Bernadett, a labdarúgó szakág helyettes vezetője, valamint Medvegy Judit, a CSEFOSZ SE elnöke adta át.

  A szokásoknak megfelelően a rendezvényt az SO körrel fejeztük be, ahol versenyzők, edzők és VIP vendégek együtt hallgatták egymás kezét fogva a Speciális Olimpia himnuszát.

  Szöveg:

  Dobi Zoltán

  asztalitenisz szakágvezető

  asztalitenisz 1asztalitenisz 2asztalitenisz 3asztalitenisz 4asztalitenisz 5

 • REGIONÁLIS ASZTALITENISZ VERSENY, Bélapátfalva - 2023.02.18

  versenykiírás letöltése

  páros nevezési lap letöltése

  egyéni nevezési lap letöltése

 • REGIONÁLIS ASZTALITENISZ VERSENY, Bélapátfalva - 2024.03.02

  versenykiírás

  páros nevezési lap

  egyéni nevezési lap

 • REGIONÁLIS ASZTALITENISZ VERSENY, Budapest - 2022.11.05

  versenykiírás letölthető itt

  nevezési lap (egyéni)

  nevezési lap (egyesített, páros)

 • REGIONÁLIS ASZTALITENISZ VERSENY, Edelény - 2022.10.08

  Versenykiírás letőlthető itt

  Nevezési lap egysített letőlthető itt

  Nevezési lap letőlthető itt

 • REGIONÁLIS ASZTALITENISZ VERSENY, Edelény - 2023.10.07

  versenykiírás

 • Regionális asztalitenisz verseny, Tapolca - 2022.04.02

  Tisztelt Tagszervezetek!

  Elkészült a soron következő regionális asztalitenisz verseny versenykiírása. A versenykiírást, valamint a nevezési lapokat letölthetik az alábbi linkről:

  Vk_asztalitenisz_2022_04_02_Tapolca_Iroda.docx

  Tapolca_asztalitenisz-nevezési-lap-egyéni.xls

  Tapolca_asztalitenisz_nevezési-lap-páros.xls

  Eredményes felkészülést kívánunk.

 • REGIONÁLIS ASZTALITENISZ VERSENY, Tapolca - 2023.04.01

  versenykiírás letöltése

  egyéni nevezési lap letöltése

  páros nevezési lap letöltése

 • REGIONÁLIS ASZTALITENISZ VERSENY, Tapolca - 2024.04.06

  versenykiírás

  egyéni nevezési lap

  páros nevezési lap

 • VIII. Lekl László Emléktorna regionális asztalitenisz verseny, Diósjenő -2023.11.11

  versenykiírás

  egyéni nevezési lap

  egyesített páros nevezési lap

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom