Családi program

 • Családi és Egészségnap, valamint „EKS DAY” Szentesen

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Szentes Város Önkormányzata június 7-én sajtótájékoztatót tartott a szentesi Nagy Ferenc utca – Ady Endre utca sarkán, melyen az MSOSZ és az Önkormányzat együttműködésében idén megvalósuló kiemelt nyári programokat mutatták be.

  Szabó Zoltán Ferenc polgármester örömét fejezte ki, hogy az elmúlt időszakban a két szervezet között kialakult jó kapcsolat tovább erősödik, amit két újabb közös rendezvény megszervezése bizonyít. Egyrészt tudunk segíteni a sportszövetségnek céljaik megvalósításában, másrészt a város lakossága is újabb kikapcsolódási lehetőséghez jut -mondta.

  Lengyel Lajos, a MSOSZ elnöke megköszönte az eddigi jó együttműködést, a város támogatását. Bejelentette: két rendezvényt “hoz” a városba a szövetség. Az egyik program július 15-én lesz, egy komplex sportnap, ahol sportági bemutatókat, élménybeszámolókat, versenyeket szerveznek, de hazánkban közismert énekesek, zenekarok is fellépnek. A nap eseményeivel annak az öt kulcsfontosságú értéknek – a szeretetnek, az igazságosságnak, a hitnek, a reménynek és a bátorságnak – tisztelegnek, amelyekben Eunice Kennedy Shriver, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség megalapítója egész életében mélyen hitt.

  Június 11-12-én pedig egy tudományos jellegű tanácskozást szerveznek, melynek során a fogyatékkal élők helyzetéről, életminőségük javításának lehetőségeiről tanácskoznak - szakemberek egy „Családi Program” keretében.

  Erről Hammerné Gusztics Magdolna elnökségi tag, a program vezetője beszélt részletesebben: a rendezvény egy szakmai és egy egészségügyi részből tevődik össze: a szakmai résszel a városban és Szentes környékén működő egyesületek vezetőit próbálják megcélozni, hogy vonjanak be az egyesületük működésébe értelmi fogyatékossággal élő sportolókat is. Az egészségügyi rész során a cukorbetegséggel, a pandémia miatti mentális zavarok kezelésével és az orvosok és az értelmileg akadályozottak kapcsolatával foglalkoznak majd.

  A tájékoztatón részt vett és ismertetést adott Szőke Viktória, az MSOSZ kommunikációs igazgatója, aki a július 15-i Eunice Kennedy Shriver Emléknappal kapcsolatban elmondta: az esemény az integráció, az inklúzió és az elfogadás jegyében telik majd. Ebéd után 13:00 órától várják Szentes város fiataljait, lakóit, akik kipróbálhatnánk 10 sportágat, amelyeket a Kossuth téren és környékén helyeznek el.

  Az érdeklődők az asztalitenisz, a tollaslabda, labdarúgás, a kézilabda, a tenisz, a kosárlabda, a floorball mellett a judoval és a minibowlinggal is megismerkedhetnek, de akár az alpesi sízésbe is bele lehet majd kóstolni egy műanyag pályán, valamint szimulátor segítségével.

  Az este a művészeti programoké lesz: Zséda, a Desperado feat. Réka és a Groovehouse mellett egy olyan integrált zenekar, a Nemadomfel Együttes lép fel, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült, mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült előadók.

  A tájékoztatón ott volt még Kiss Csaba István, Szentes alpolgármestere és Puskásné Halál Ágnes, a Szentesi Gondozási Központ igazgatója, akik tagjai a szervező bizottságnak.

  szentes2szentes3

  Forrás és fotó: Szentesi Gyors - hangos hírújság

 • Down Családi Sportnap és Kosárlabda Gála lesz Tatán, május 28-án!

  Szövetségünk és a Hársfa Egyesület közösen családi sportnapot és kosárlabda gálát szervez Down-szindrómás fiataloknak.

  Magyarországon ez lesz az első ilyen jellegű kosárlabda sportesemény.

  A sportnap gyönyörű környezetben a tatai Öreg-tó partján - Építők parkja - az új szabadtéri pályán kerül megrendezésre.

  A tatai sportnapon szeretnénk bemutatni az ország első Down kosárlabda csapatát, próbálunk minél több olyan családot megkeresni és eljuttatni részükre a lehetőséget, akik érintettek ebben és gyermekük sportolni szeretne, hogy biztatást adjunk részükre a sportoláshoz.

  A tatai sportnapra gazdag programmal készülünk. A 10 órai megnyitó után a tatai Talentum iskola növendékeinek kosárlabda akrobata bemutatóját láthatják az érdeklődők. Ezt követően az oroszlányi NB II-es kosárlabda csapat néhány tagja tart közös bemelegítést a mérkőzésekhez a Downos fiataloknak. Utána indulnak a kosárlabda mérkőzések, amelyen három csapat vesz részt.

  A mérkőzések között büntetődobó versenyt indítunk, amelyre bárki jelentkezhet. Értékes és szép nyereményekért lehet próbára tenni a kosárlabda tudását a bátor jelentkezőknek!

  A sportnapot a csapatok sárkányhajózással zárják az Öreg-tavon.

  Down kosár

 • Országos Kölyök Sportoló Nap

  Immár VI. alkalommal szervez Országos Kölyök Sportoló Napot a Magyar Speciális Olimpia Szövetség!

  Sok szeretettel várunk minden kis sportolót, edzőiket és családtagjaikat egy közös ünneplésre!

  Idén is sok meglepetéssel, közös sportolással, kézműves foglalkozással és egy fergeteges bulival várjuk az érdeklődőket!

  Helyszín: Csalogány Intézmény

  (1034, Budapest, San Marco utca 48-50.)

  Dátum: 2022.06.10. (péntek) 10:00-13:00 óra

  A tervezett program:

  9:30-10:00: Érkezés, regisztráció

  10:00: Megnyitó

  10:00-10:15: Zenés bemelegítés

  10:20- 11:20: Játékos állomások

  A csapatok menetlevelet kapnak, amely alapján haladnak a programokon:

  • Sportos akadálypálya
  • Kézműves foglalkozás
  • Mozgáskotta állomás
  • Fotósarok és csillámtetkó

  11:30-12.00: Meglepetésvendég

  12.00-12:20: Ebéd

  A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, így kérünk mindenkit, hogy regisztrációs szándékát létszámmal megjelölve küldje el részünkre az alábbi email címek egyikére, legkésőbb 2022.06.08-ig!

  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  Szeretettel várunk minden Kölyök Sportolót, Edzőt és Családtagot!

  Üdvözlettel:

  a Szervezők

 • Spolár Edina koordinálja szövetségünk dél-dunántúli Családi Program részét

  Néhány hete beszámoltunk arról, hogy megalakult az MSOSZ Családi Program

  Munkacsoport. A célunk, hogy a Családi Program behálózza az országot, minél több családhoz, hozzátartozóhoz eljuttatva a Speciális Olimpia mozgalom hírét, a benne és ebben a kivételes közösségben rejlő lehetőségeket. A munkacsoport tagjai bástyaként kívánnak szilárd támaszai lenni a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek és családjaiknak.

  Fogadja mindenki sok szeretettel Spolár Edina bemutatkozását.

  Edina és családja Pécsett hihetetlen energiával vezeti a Kölyök Programot és lelkesedésük, elhivatottságuk reméljük, hogy sokakat vonz be a későbbiekben a Speciális Olimpia világába. Edina elsősorban a dél-dunántúli régióban nyújt segítséget a Családi Program munkacsoport tagjaként.

  Elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  "Spolár Edina vagyok. 3 gyermekes édesanya. Életünkben mindig nagyon fontos szerepet töltött be a sport és a család. Ezért nagyon örültünk, amikor 2022 novemberében kapcsolatba kerültünk a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel, a Pécsi Down Alapítványon keresztül. 2023 februárjától Kölyök Sportoló edzéseket tartunk Pécsett a 2-8 éves korosztályú értelmi fogyatékossággal élő és ép gyermekeknek, ahol óvodapedagógusi tapasztalataimat kamatoztatom. Férjem, Szigethy Béla ezzel egyidőben a 8 év feletti ép és értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak floorball csapatot hozott létre, profi sportolói pályafutásának és edzői tapasztalatainak felhasználásával. Az edzéseken egymást segítjük. Legkisebb gyermekünk, Sárika, aki Down-szindrómával született, a floorball csapatunk oszlopos tagja és a Pécsi Úszóiskola úszója. Megtisztelt a felkérés a Családi Munkacsoport részéről a közös munkára. Igyekszem ehhez értéket hozzáadni. A pécsi és Pécs környéki értelmi fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családokat pedig szeretettel várjuk edzéseinken."

  Családi Programhoz kép

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom