Színvonalas, fordulatokban gazdag kosárlabda bajnokságot szervezett meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda szakága, március első hétvégéjén.

Galambos Zsolt (MSOSZ, kosárlabda szakágvezető) összefoglalója következik.

A divíziók mérkőzései, csakúgy, mint a hétvégi időjárás változatos volt, és sok fordulatot hozott.

Szombaton a II. és a IV. divízió csapatai mérkőztek meg egymással. A győri Staféta DSE magabiztosan nyerte a képességi csoportját, mondhatni „lesimázta” a homoki és a soproni csapatokat. Mivel a női egyesített divízióban csak a Hársfa lányai indultak, ezért, hogy ők is kellő mérkőzést játszhassanak, versenyen kívül ebben a divízióban szerepeltek a hölgyek. Felvették a versenyt a fiúkkal, és bár edző mérkőzéseket játszottak, de „odatették” magukat rendesen.

A III. divízióban érdekesen alakult az érmekért való küzdelem. Az első három ugyanis körbe verte egymást, így a minitabella számításakor a gólkülönbség döntött a végső sorrend kialakulásában.

A vasárnapi küzdelmekben meglepetés volt, hogy a IV. divízióban a legfiatalabb Hársfa csapat hódította el a kupát, a tapasztaltabb társaik előtt. A tapasztalatlan, ámde nagy lelkesedéssel játszó fiatalok a Hársfa II.-t és a Hársfa IV.-et megelőzve jutottak aranyéremhez. A divízióhoz, nem hivatalosan csatlakozott a Hársfa Down csapat, amely a szombati ezüstérem után, ugyanolyan lelkesedéssel játszotta edzőmérkőzéseit is a közelgő, Törökországban megrendezésre kerülő Down Világjátékokra készülve.

Az I. divízióban a Hársfa I fiataljai diadalmaskodtak, legyőzve az örök rivális kőszegi csapatot, míg a bronzéremért a több rutinos, Világjátékok-győztes játékossal felálló ivánci kosarasok győzték le magabiztosan a SOFI-Életjel Alapítvány fiataljait.

A B33-as válogatott is nevezett a rendezvényre. Hozzájuk az edzőpartnerként beálló ivánci és a Hársfa I csapata megizzasztották rendesen a svájci nemzetközi versenyre készülő delegációt.

I. divízió II. divízió III. divízió

  1. Hársfa Egyesület I. 1. Győr Staféta DSE I. 1. Körmend-Hársfa Egyesület
  2. Kőszeg Wink PSC 2. Homok Bárczi DSE 2. Hársfa Down Csapat
  3. Ivánc Mocorgó KSZSE 3. Sopron Doborjáni DSE I. 3. Győr Staféta DSE II.
  4. SOFI Életjel Alapítvány 4. Sopron Doborjáni DSE II.

IV. divízió Női Egyesített divízió B33

  1. Hársfa Egyesület III. 1. Hársfa Egyesület Női E. 1. Magyar válogatott
  2. Hársfa Egyesület II.
  3. Hársfa Egyesület IV.

kosár fotó

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom