Dermesztő hideg, de sajnos téli csapadék, azaz hó nélkül került megrendezésre a XIII. Budapesti Hófutó Verseny, melynek helyszíne a Városligeten kialakított pálya volt.

Melegedőhelyiségnek a Nemzeti Sportközpontok engedélyével a BOK Uszoda erre kijelölt öltözői szolgáltak, ahol a diviízionáló és döntő futások után az eredményhirdetést is megtartottuk.

Kis létszámú, de lelkes versenyző állt rajthoz 100, 200, 400 méteren és 4 x 400 m-es váltó hófutásban Budapest, Kőszeg és Tiszakécske egyesületeiből. A versenybírók a kialakított pályával és a sportolók magatartásával egyaránt elégedettek voltak. Több korábbi egészséges rivalizálás ezúttal fordított eredményt hozott, és lettek aranyérmesek a korábbi ezüstérmesek, tovább motiválva egymást a minél jobb eredmények elérése érdekében. A nem hivatalos csapatverseny éremtáblázatának élén a kőszegiek végeztek, de pl. a váltófutást évek óta uraló Tiszakécskeiek ezúttal is aranyéremmel gazdagodtak.

Köszönetemet szeretném kifejezni az előkészületben segítségemre lévő kollégáknak, a versenybíróknak, az edzőknek, felkészítőknek, és elsősorban a hófutó sportolóknak, akik mindent megtettek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a maguk, és az egyesületük dicsőségére.

Megragadva az alkalmat, a közelgő ünnepekhez közelítve kívánok a speciális olimpia mozgalom összes résztvevőjének áldott, békés karácsonyt, és sportsikerekben gazdag, boldog új esztendőt!

Szöveg:
Wimmer László
hófutás szakágvezető

BPH04BPH11BPH17BPH28BPH30

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom