Novák Katalin köztársasági elnök Berlinben részt vett a XVI. Speciális Olimpiai Játékok megnyitó ünnepségén.

A magyar olimpikonok a kiutazás előtt a Sándor-palotában tettek esküt. A köztársasági elnök akkor ígérte meg, hogy Berlinben velük együtt szurkol majd a magyar csapatért.

A megnyitó előtt a berlini magyar nagykövetségen találkozott ismét a magyar csapat tagjaival, akikkel együtt nézte meg a “Kettős fantázia” című fotókiállítást.

A 77 értelmi fogyatékossággal élő sportolót összefogó magyar nemzeti csapat az államfő vezetésével vonult fel a berlini olimpiai stadionban rendezett hivatalos megnyitón.

Novák Katalin szerint már mindegyikük igazi bajnok lett azzal, hogy eljutott ide. A versenyen szurkoló magyar államfő hozzátette, azért is büszke a sportolókra, mert bátran küzdenek és bízik abban, hogy minél több érmet szereznek.

Novák Katalin az első köztársasági elnök, aki elkísérte a mindenkori magyar speciális olimpia csapatot a világversenyre.

Berlinben, a mozgalom XVI. nyári játékain csaknem 200 országból mintegy hétezren vesznek részt. A versenyzők 26 sportágban mérik össze tudásukat a június 25-ig tartó eseményen, magyar sportolók 15 sportágban indulnak.

Forrás: sandorpalota.hu, msosz.hu

IMG 5622

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom