„Egyébként ez jutott eszembe a Magyar Speciális Olimpia Szövetségről /MSOSZ/:
Ahol a szeretet körbeér. Én mióta a jeges társadalomban vagyok ez volt az első közeg, ahol őszinte elfogadást, szeretetet és élvezetet láttam a jégen. Ezért iszonyúan hálás vagyok Nektek!”
Blaskó-Fiák Blanka az SO gyorskorcsolyázóink felkészítését segítő edző szavai mindent elárulnak a Speciális Olimpia rövidpályás gyorskorcsolya versenyéről.

Az MSOSZ gyorskorcsolyázóinak válogató versenye a 2025.-évi torinói SO Világjátékokra 2024. február 19.-én került megrendezésre a Gyakorló Jégcsarnokban. A versenyt Máté-Schwarcz Gergely az SO sportigazgatója nyitotta meg. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség /MOKSZ/ támogatásával létrejött rendezvény sikeres lebonyolításához hozzájárult a versenyiroda Miklós Zsolt, Makai Istvánné, Kovács Szilvia, a szólító bírók Szőke Veronika, Kovács Janka, a starterbíró Nemes Krisztián (FTC), az időmérő Blaskó Berci (MOKSZ).
Short trackeseink az olimpiai versenytávokon remekeltek az olimpiai kvótáért, a fiatalabbak ügyesen követték példaképeiket. A sajátos nevelési igényű korcsolyázókat nagy türelemmel segítették edzőink Csizmadia Ildikó, Blaskó-Fiák Blanka a pályán.

Köszönet mindenkinek, aki részt vett a jó hangulatú verseny lebonyolításában! A szülőknek a versenyszervezésben (Bohn, Buzás, Juhász család), az utazásban nyújtott segítségért, a szurkolásért, a csodás képekért Soós Olivérnek (SO) és Blaskó-Fiák Blankának. Köszönjük a szuper felszerelést az SO-nak és Tamus Marcinak!
Nemzetközi gyorskorcsolya verseny:
E verseny kiválóan szolgálta a 2024 március 14.-19. közötti grazi SO Osztrák Nemzeti Játékokokra való felkészülést is. A grazi utazó keret gyorskorcsolyázói: Czibula Krisztina, Juhász Eszter, Surnyák Patrícia, Surnyák Viktória, Fechus Alex, Molnár Dominik, Szabó Géza Erik. Utazó edzők: Miklósné Malek Erzsébet, Csizmadia Ildikó.

A versenyen forgatott a MOL Új-Európa Alapítvány stábja, a Mester-M Díj 2023 alkalmából. A MOL MESTER-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei.
Elismerések:
A MOL Új-Európa Alapítvány Mester-M Díj 2023 díjazottja sport kategóriában, szülői jelölés alapján Miklósné Malek Erzsébet gyógypedagógus, testnevelő - gyógytestnevelő tanár, a speciális olimpikon korcsolyázók felkészítő edzője. A díjátadó ünnepségre március 28.-án 10.00 órakor a Néprajzi Múzeumban kerül sor.
Az „Élen a tanulásban, élen a sportban” Budapest Főváros díjban részesül két speciális olimpikon görkorcsolyázó, a Budapest, 18. kerületi SOFI tanulói kitűnő bizonyítványuk és kiemelkedő sporteredményeik alapján. A Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon 2023-ban Berlinben Czibula Ilona 1 arany, 2 ezüstérmet, Buzás Imre 2 arany, 1 ezüstérmet szerzett a Bp. 18. kerületi SOFI - Életjel Alapítvány sportolójaként. A díjat február 29.-én 16.00 órakor a Városháza Dísztermében vehetik át.

Gratulálunk a díjazottaknak!
Mindkét eseményről később beszámolunk.
Szöveg: Miklósné Malek Erzsébet szakágvezető
Fotó: Soós Olivér

gyorskori kép

Keresés

Írjon nekünk!

Küldés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom