Kelemen Zsuzsanna testnevelő tanár, gyógytestnevelő, műkorcsolya-szakedző, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség válogatott műkorcsolyázóinak edzője, 2005-2022-ig szakágvezetője, 2002 óta dolgozik Ferencváros Lobogó utcai Jégpályáján.

Az elmúlt 21 évben közel húszezer kerületi gyerek tanult meg korcsolyázni a segítségével.

Kiemelkedő szakmai tudásával, lelkiismeretes munkájával, gondoskodó egyéniségével járult hozzá az országos szinten is egyedülálló korcsolyaoktatási program megvalósításához.

A kerület nagycsoportos óvodásainak oktatásával utat nyitott a résztvevőknek valamennyi jeges sport felé, de biztos tudást adott azoknak is, akik csak egyszerűen jól szeretnének korcsolyázni.

A kerületben élő és tanuló értelmi fogyatékossággal élő diákok kiemelése, tehetségük felismerése a kezdetektől fogva szívügye. 2005-ben felkérést kapott az MSOSZ műkorcsolya szakágának vezetésére, amely az elmúlt években ontotta a hazai és a nemzetközi speciális műkorcsolya versenyeken az eredményeket, és amelyeken a kerület versenyzői is érmes helyezéseket értek el. A mögötte álló három Speciális Olimpia Téli Világjátékokon 4 arany, 2 ezüst és 2 bronzéremmel hálálta meg a befektetett munkát. Kelemen Zsuzsanna tanítványai nem csak Világjátékokon, hanem nemzetközi versenyeken is bizonyítottak, összesen nyolc alkalommal, 26 éremmel.

Ma már a Lobogó utcai jégpálya a speciális olimpikon korcsolyázók hazai bázisa, innen indultak az USA-tól Dél-Koreáig versenyekre olyan ferencvárosi fiatal gyors- és műkorcsolyázók, akik itt tették meg első lépéseiket a jégen, és akik nagy valószínűséggel az itt megszerzett tudás nélkül nem juthattak volna a világ ilyen távoli pontjaira.

Zsuzsanna sokoldalúságával, kitartó munkájával tanítványai és családjaik számára nap mint nap bizonyítja, hogy a korcsolyázás, a sport épek és sérültek számára egyaránt elérhető, hogy mindenki számára lehet a sikerek forrása és hogy minden gyermeknek van valamihez tehetsége.”

(Információ: Vas Mária)

20230505 11230320230505 11292220230505 15052620230505 150636

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom