Mohács város polgármestere, Pávkovics Gábor a következő gondolatokkal invitálja a lakosságot és az érdeklődőket a július 29-i EKS Napra.
Idézzük:
" Július 29-én Mohácsra érkezik a 14. Eunice Kennedy Shriver Emléknap. Talán a mohácsiak közül is többen értesültek arról a híradásokban, hogy júniusban a berlini Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon 77 magyar versenyző 74 érmet szerzett, ebből 32 aranyat. Innen is őszinte tisztelettel gratulálok a csodálatos teljesítményhez!
”Engedd, hogy győzzek; de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!” – így hangzik a Speciális Olimpia sportolóinak hivatalos esküszövege. Július 29-én, szombaton Mohácson ezeknek a győzteseknek és bátor küzdőknek a világába kaphatunk betekintést délután 3 órától a Deák téren.
Már a tájékozódó egyeztetések első pillanatában éreztem, hogy olyan ügyről van, ami mellé minden lehetséges támogatással oda kell állnunk. Az együttműködési megállapodást sajtótájékoztató keretében írtam alá a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökével, Lengyel Lajos úrral.
A felbecsülhetetlen értékű munkát végző szövetség 1989 óta tervezi, szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékossággal élő emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.
A rendezvény a Eunice Kennedy Shriver Emléknap elnevezést kapta, tisztelegve John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök húga, politikusnő és polgárjogi aktivista előtt, aki következetesen és tevőlegesen vallotta, hogy az értelmi fogyatékossággal élő embereknek is hangot, esélyt kell adni.
Legyenek ott Önök is július utolsó szombatján a Deák téren!"

Köszönjük szépen! Várunk mindenkit sok szeretettel a rendezvényre!

sajttáj kép

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom